У Сеулі озвучили ідею про повернення на півострів тактичної ядерної зброї США

Понеділок, 4 вересня 2017, 18:33

Міністр оборони Південної Кореї заявив, що слід переглянути можливість повторного розгортання тактичної ядерної зброї США на Корейському півострові для захисту від КНДР.

Про це повідомляє The Washington Post.

Міністерство оборони Південної Кореї заявило в понеділок, що режим Кім Чен Ина готовий запустити ще одну ракету в Тихий океан, можливо, міжконтинентальну балістичну ракету, яка теоретично здатна досягнути материка Сполучених Штатів.

Південнокорейський міністр оборони Сан Янг-Му сказав, що минулого тижня під час переговорів в Пентагоні зі своїм американським колегою Джимом Меттісом він піднімав питання про регулярне надсилання крейсерів-авіаносців, атомних субмарин та бомбардувальників-ракетоносців B-52.

"Я сказав йому, що було б добре, щоб стратегічні активи надсилалися регулярно на Корейський півострів, і що деякі південнокорейські депутати та засоби масової інформації просувають ідею щодо (повторного розгортання  - Ред.) тактичної ядерної зброї", - сказав Сан Янг-Му на парламентських слуханнях щодо КНДР, але не повідомивши про відповідь Меттіса.

"Повторне розгортання тактичної ядерної зброї є альтернативою, яку варто переглянути", - сказав глава Міноборони.

Нагадаємо, 3 вересня Північна Корея підірвала найпотужнішу ядерну бомбу в своїй історії. Ядерне випробування спричинило землетрус на Корейському півострові.

Пізніше Пхеньян підтвердив успішне випробування водневої бомби. 

Детальніше про останню ескалацію довкола КНДР читайте у матеріалі "ЄвроПравди": "120 кілотонн погроз: чи призведе північнокорейська криза до ядерної війни".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.