Глава МЗС Австрії запропонував скоротити виплати мігрантам у 1,5 рази

Понеділок, 4 вересня 2017, 19:31

Міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц заявив, що пільги для мігрантів повинні бути скорочені і обмежені.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми повинні убезпечити добробут нашої держави і наші системи... в довгостроковій перспективі. Щоб досягти цього, ми повинні захистити нашу соціальну систему від подальшої імміграції", - сказав Курц.

Консервативна Народна партія Курца лідирує в опитуваннях громадської думки перед парламентськими виборами, які відбудуться 15 жовтня. Питання міграції у виборчій кампанії є одним з ключових.

"Багато хто отримує основні виплати по соціальній допомозі... і при цьому не роблять внесків в соціальну систему. Ті, хто працює і платить податки, не повинні бути в невигідному становищі", - сказав він.

Три провінції в Австрії вже ввели обмеження, подібні тим, що запропонував Курц, ще на початку міграційного напливу. "Партія свободи", що отримала підтримку через опозицію прийому мігрантів, звинувачує Курца в копіюванні їх ідей.

План передбачає скорочення виплат біженцям до 560 євро в місяць на людину або приблизно половину порога бідності відповідно до консенсусу 40 соціальних груп, в той час як оплата на сім'ю буде обмежена у 1500 євро.

У федеральній землі Відня, де виплачуєтьсяя понад 60% платежів за соціальну допомогу, одна людина, незалежно від громадянства, в даний час має право на отримання близько 840 євро на місяць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.