Екс-міністр фінансів Чехії попросив зняти з нього депутатський імунітет

Середа, 6 вересня 2017, 12:53

Колишній міністр фінансів Чехії Андрій Бабіш попросив депутатів парламенту зняти з нього депутатську недоторканність, щоб він міг оскаржити звинувачення в шахрайстві.

Про це повідомляє Reuters.

Бабіш, мільярдер та засновник партії ANO, є одним з основних претендентів на посаду прем'єр-міністра на жовтневих виборах.

Його компанію звинувачують в тому, що вона незаконно отримала субсидію в розмірі 50 мільйонів крон (1,9 мільйона євро) в 2008 році - до початку політичної кар’єри Бабіша - для будівництва ферми та конференц-центру поблизу Праги.

Бабіш заперечує будь-які правопорушення та неодноразово називав дії правоохоронців проти нього політичним замовленням.

"Ви не змусите мене мовчати, не залякаєте мене, не зупините мене, і ви не позбудетеся мене. Прошу вас зняти з мене недоторканість, щоб правда могла відкритися", - сказав Бабіш.

Очікується, що розслідування триватиме і після жовтневих виборів, а Бабіш знову отримає імунітет, якщо знову буде обраний до парламенту. В такому випадку прокуратура знову проситиме про зняття недоторканності.

Це може призвести до того, що групу, яка формуватиме наступний уряд, може очолити людина, яку розшукувала поліція.

Нагадаємо, наприкінці травня цього року президент Чехії Мілош Земан звільнив міністра фінансів Андрея Бабіша та затвердив кандидатуру його наступника, таким чином завершивши багатомісячну політичну кризу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: