Азербайджан прокоментував знайдені мільярдні хабарі: це все вірменське лобі

Середа, 6 вересня 2017, 13:24

Президент Азербайджану Ільхам Алієв і його сім'я не мають відношення до інформації, викладеної в результатах масштабного журналістського розслідування, присвяченого відмиванню коштів та корупції на користь діючої азербайджанської влади.

Про це заявив прес-секретар президента Азербайджану Азер Гасимов, повідомляє агентство АПА.

Гасимов прокоментував статтю, опубліковану у The Guardian, хоча розслідування проводив консорціум OCCRP, а не лише журналісти британського видання.

Гасимов вказав, що серед трьох авторів статті є журналіст Діна Нагапетян, яка має вірменське походження, і це, на думку прес-секретаря, говорить про "вірменське лобі" в ЗМІ і цілеспрямовану кампанію проти Азербайджану.

"Інформація в зазначеній статті настільки абсурдна, що, чесно кажучи, я не хотів би реагувати на неї. Як ви знаєте, в світі є певні кола і їх покровителі, а також фінансовані вірменським лобі представники різних ЗМІ, які ведуть антиазербайджанську діяльність. Вони регулярно поширюють немислимі, повні наклепів, брехливі повідомлення про Азербайджан", - сказав він.

Нагадаємо, Організація по боротьбі з корупцією OCCRP розкрила скандал з відмиванням грошей в Азербайджані після того, як данська газета Berlingske отримала доступ до банківських документів.

Як виявилося, політична еліта Азербайджану мала секретний фонд в розмірі $2,9 млрд через британську корпоративну мережу, через який виплачувалися хабарі впливовим європейським гравцям.

Документи розкрили імена кількох "друзів Алієва". Гроші отримували сім'я керівника ЮНЕСКО, депутат з блоку Ангели Меркель, кандидат в президенти Словенії на майбутніх виборах і інші політики. Не обійшлося і без "ймовірних" хабарів для журналістів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: