В НАТО закликали до тиску на КНДР, щоб вплинути на режим Кім Чен Ина

Середа, 6 вересня 2017, 17:06

Північноатлантична рада НАТО закликала всі країни були ретельними у виконанні рішення Радбезу ООН щодо чинних санкцій проти КНДР та докласти зусиль для вирішального тиску на режим Кім Чен Ина. 

Про це йдеться у заяві Північноатлантичної ради НАТО.

"Глибоке нехтування КНДР міжнародними угодами та обов'язковими для виконання резолюціями Ради Безпеки ООН, а також її конфронтаційні дії, ставлять під загрозу перспективи тривалого миру на Корейському півострові та підривають міжнародний мир та безпеку", - йдеться у заяві.

Північноатлантична рада НАТО наголосила на тому, щоб всі країни були ретельні у виконанні рішення Радбезу ООН щодо чинних санкцій проти КНДР та доклали зусиль для здійснення вирішального тиску, щоб переконати режим КНДР відмовитися від свого нинішнього загрозливого шляху.

В НАТО закликали КНДР утриматися від будь-яких подальших провокацій та незаконних дій, виконати свої зобов'язання за відповідними резолюціями Ради Безпеки ООН і відмовитися від усіх ядерних озброєнь та наявних ядерних та ракетних програм.

Як відомо, 3 вересня Північна Корея підірвала найпотужнішу ядерну бомбу в своїй історії. Ядерне випробування спричинило землетрус на Корейському півострові.

Пізніше Пхеньян підтвердив успішне випробування водневої бомби. 

Детальніше про останню ескалацію довкола КНДР читайте у матеріалі "ЄвроПравди": "120 кілотонн погроз: чи призведе північнокорейська криза до ядерної війни".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: