Іспанська опозиція хоче новий референдум про незалежність Каталонії

Неділя, 1 жовтня 2017, 22:42

Відразу кілька опозиційних іспанських партій відкрито підтримали каталонців у бажанні провести референдум з питання незалежності.

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Першим із цим закликом виступив генсек опозиційної Podemos Пабло Іглесіас на прес-конференції в штаб-квартирі партії в Мадриді, що транслювалася офіційним сайтом партії.

Іглесіас жорстко розкритикував дії іспанського уряду, звинувативши його в насильстві та у боротьбі з демократією.  "Сьогодні Народна партія (правляча політична сила Іспанії) нанесла непоправної шкоди не лише Каталонії, але й Іспанії в цілому, - наголосив він, особливо відзначивши силові дії поліції.

Він також наголосив, що уряд має почути тих, хто прагнув референдуму. "Уряд, який має здоровий глузд, почує те, що хочуть сказати сотні тисяч людей в Іспанії та в Каталонії", - заявив політик.

Зауважимо, що він, підтримав саме проведення референдуму, а не незалежність як таку.

Ще чіткішу заяву про підтримку референдуму зробив лідер партії "Громадяни" Альберт Рівера, якого цитує El Pais.

"Ми хочемо, щоби відбулося голосування, але голосування реальне, під час якого каталонці могли б вирішити майбутнє Каталонії", - наголосив він.

Ще один опозиційний політик, лідер соціалістів Педро Санчес, заявив що уряд обрав найгіршу тактику "замороження проблеми".

"Нічого не робити – найгірший шлях для вирішення проблеми... Зараз Рахой має очолити процес переговорів з Каталонією, які досі були відсутні", - заявив політик.

Також численні політики розкритикували уряд через невиправдане насильство з боку поліції у каталонських містах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.