США готові блокувати імпорт китайських товарів, вироблених працівниками КНДР

П'ятниця, 6 жовтня 2017, 10:49

Прикордонно-митна служба США готова блокувати імпорт морепродуктів в США, а також будь-яких інших товарів, вироблених північнокорейськими робітниками, які працюють у Китаї.

Про це повідомляє The Associated Press.

Розслідування, проведене The Associated Press, відстежило, що працівники з КНДР працюють на китайських заводах, де переробляють лосось, кальмари та тріску, що згодом відправляються до американських магазинів, включаючи Walmart та ALDI.

Було виявлено, що північнокорейські робітники, які знаходяться на китайських заводах, територію яких вони не мають права залишати, отримують лише частину своєї оплати - все інше відправляється до північнокорейської держави.

А це означає, що американські споживачі, які купують морепродукти з назвою "Caught in the USA, Processed in China" (Добуто в США, перероблено у Китаї) можуть несвідомо фінансувати уряд Кім Чен Ина, відзначає агентство.

Прикордонно-митна служба США повідомила у своїй заяві, що перевірить отриману інформацію, і якщо вона виявиться правдивою, то заборонить імпортувати товари у відповідних випадках.

Раніше повідомлялося, що Китай закриває на своїй території північнокорейські компанії відповідно до санкцій ООН проти Пхеньяну, які були введені через ядерні та ракетні випробування.

Північнокорейські компанії мають закритися протягом 120 днів після затверджених 11 вересня останніх санкцій ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.