Литва: кіпріотку на виборах президента ПАРЄ підтримують держави, які хочуть повернути росіян

Вівторок, 10 жовтня 2017, 15:59

Кандидатуру представниці Кіпру Стелли Кіріакідес на виборах президента Парламентської асамблеї Ради Європи підтримують парламентарі, які прагнуть повернути в асамблею росіян.

Про це заявив член литовської делегації Кястутіс Масюліс, повідомляє Delfi.

Хоча голосування є таємним, дебати у фракції Європейської народної партії дозволяють зрозуміти, що опонента кіпріотки, кандидата від Литви Зінгериса не підтримують парламентарі, які прагнуть повернути російських колег до асамблеї.

"Ті держави, які хочуть повернути Росію, підтримують представницю Кіпру. За Емануеліса Зігнериса виступають ті країни, які вважають, що повернути Росію не можна, тому що вона не залишила захоплені території Донбасу.

Емануеліс ясно висловився, що якщо він буде головою, то зробить все, щоб Росії тут не було, поки вона не виконає вимог", - сказав у вівторок Масюліс.

Очікується, що президента ПАРЄ оберуть у третьому турі голосування у вівторок. На перших двох голосуваннях на засіданні ПАРЄ в Страсбурзі жодному кандидату не вдалося забезпечити необхідної більшості. Зінгерис обидва рази відставав від кіпріотки.

Детальніше про ситуацію читайте в матеріалі "Наступники Аграмунта: хто замінить одіозного президента ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.