Посол: Чехія за санкції проти РФ до відновлення Україною контролю над Кримом

Вівторок, 10 жовтня 2017, 18:36

Заступник глави МЗС Чехії висловив підтримку кримськотатарському народу та запевнив, що Чехія виступає за продовження санкцій проти РФ до повного відновлення контролю Україною над окупованими територіями, у тому числі над Кримом.

Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, сьогодні у Празі відбулася зустріч голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова із заступником міністра закордонних справ Чехії Якубом Дюрром.

Перебийніс повідомив, що в ході зустрічі Дюрр висловив повну підтримку боротьбі кримськотатарського народу за свої права в окупованому Криму та готовність Чехії надавати кримським татарам необхідну допомогу.

"Він наголосив, що Чеська Республіка послідовно підтримує територіальну цілісність України у її міжнародно визнаних кордонах і виступає за продовження санкцій проти Росії до повного відновлення контролю Україною над окупованими територіями, в т.ч. Автономною Республікою Крим", - повідомив посол України в Чеській Республіці.

Нагадаємо, під час виступу в Страсбурзі президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму.

Він також заявив, що настав час зняти санкції з РФ. Заяви Земана не зустріли обурення представників ПАРЄ, які отримали право на виступ за його присутності.

Джерело в керівництві МЗС повідомило "Європейській правді", що Міністерство закордонних справ України готує офіційну реакцію на заяву президента Чехії Мілоша Земана і вимагатиме вибачень у офіційної Праги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.