Reuters: компанії з Росії та Криму попри санкції купують продукцію Microsoft

Середа, 11 жовтня 2017, 12:03

Державні організації та компанії з РФ та Криму попри санкції закуповують програми Microsoft, незважаючи на заборону Вашингтона вести бізнес з ними.

Про це ідеться у ексклюзивному матеріалі Reuters.

Продукція була продана через третіх осіб та агентство поки що не знайшло підтвердження того, що Microsoft продала свої програми безпосередньо компаніям, які підпадають під санкції.

Reuters, посилаючись на базу даних державних закупівель Росії, стверджує, що російські та кримські компанії, які перебувають під санкціями, закупили понад п'ять тисяч програмних продуктів Microsoft на загальну суму близько 60 мільйонів рублів - понад один мільйон доларів США.

"Сума відносно невелика, але таке програмне забезпечення життєво важливе для багатьох фірм і організацій в Росії і Криму. У базу даних також не входять приватні компанії, тому масштаб проблеми може бути набагато більшим", - відзначає агентство.

Серед компаній, які підпадають під санкції та які придбали продукти Microsoft, зазначено "Алмаз-Антей" - виробника ракет класу "повітря-повітря" Бук, та "Главное управление государственной экспертизы" - державне проектно-конструкторське агентство, яке бере участь у будівництві Керченського мосту.

У Microsoft заявили, що компанія ретельно стежить, аби підсанкційні клієнти не могли використовувати її програмне забезпечення.

"Microsoft твердо прихильна до дотримання юридичних вимог, і ми розглядаємо це питання протягом останніх тижнів", - заявив представник Microsoft у письмовому коментарі для Reuters.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: