Переговірник ЄС знову заявив про незначний прогрес у Brexit-переговорах

Четвер, 12 жовтня 2017, 14:19

Головний переговірник ЄС Мішель Барньє заявив про недостатній прогрес на шляху до наступного етапу Brexit-переговорів, як цього хоче Велика Британія.

Про це він заявив журналістам у Брюсселі після трьох днів переговорів, повідомляє BBC.

Барньє сказав, що в цьому процесі переговорів був "новий імпульс", однак існує "застій" над так званим законопроектом про розлучення, що, за його словами, є "тривожним".

Він також додав, що при наявності політичної волі, очікується досягти вирішального прогресу протягом наступних двох місяців.

Як відомо, п'ятий раунд переговорів цього тижня є фінальною дискусією до вирішального саміту ЄС, що пройде 19 і 20 жовтня.

Сполучене Королівство Великої Британії сподівається, що лідери ЄС на саміті вирішать, що було досягнуто достатнього прогресу, щоб розпочати торговельні переговори, але Барньє заявив, що не буде рекомендувати "починати обговорення майбутніх відносин" на саміті.

Водночас міністр Британії щодо Brexit Девід Девіс заявив, що було досягнуто прогресу в сфері прав громадян, внаслідок чого обидві сторони переговорів стали ближче до угоди.

Барньє також нагадав про заяву Терези Мей про те, що Британія виконає фінансові зобов'язання, взяті в якості члена ЄС.

Однак, за його словами, на цьому тижні не було переговорів з даного питання, тому що Британія не була готова надати чітких даних.

Нагадаємо, Європарламент на початку жовтня ухвалив резолюцію, в якій йдеться про те, що в перших чотирьох раундах переговорів між Євросоюзом та Великою Британією прогрес щодо пріоритетів ЄС був недостатнім.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.