У Румунії троє міністрів подали у відставку

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 12:36

Троє міністрів уряду Румунії в п’ятницю подали у відставку, двох із них підозрююють у корупції і зловживанні службовим становищем.

Про це повідомляє Mediafax.

Свої посади залишили віце-прем’єрка, міністр регіонального розвитку Севіл Шайдех, міністр з європейських фондів Рована Плумб і міністр транспорту Резван Кук.

Румунські антикорупційні прокурори розпочали кримінальну справу проти Шайдех за обвинуваченням у зловживанні службовим становищем. Прокурори стверджують, що чиновниця посприяла у передачі з державної власності 324 гектарів землі поблизу Дунаю.

Щодо Плумб у вересні прокурори подали клопотання про порушення кримінальної справи, звинувативши її у зловживанні службовим становищем і незаконних схем з землею на користь фірми, пов'язаної з лідером Соціал-демократичної партії Румунії Лівіу Драгні.

Міністр транспорту подав у відставку через критику з боку прем’єра Міхая Тудосе, який заявляв, що Кук повільно реалізовує інфраструктурні проекти в Румунії.

Сьогодні відбудеться засідання коаліції, на якому мають визначити кандидатів на посаду, що подали у відставку. Не виключено, що на цьому перестановку в уряді не завершаться. Цього тижня Тудосе не виключив звільнення міністра зі зв'язків з парламентом Віорела Іліє.

Головний прокурор Національного антикорупційного управління Румунії звернулася до Сенату із проханням дозволити кримінальне переслідування проти Іліє, якого підозрюють у незаконному використанні таємної інформацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.