Ключові союзники закликали Пучдемона проголосити повну незалежність Каталонії

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 14:38

Лідер Каталонії Карлос Пучдемон опинився під тиском своїх ключових союзників, які вимагають проігнорувати вимоги Мадрида та проголосити повну незалежність регіону.

Листа із таким закликом главі каталонського уряду надіслала ліва партія  "Кандидати за народну єдність" (CUP), повідомляє Reuters.

Політсила, зокрема, закликала проголосити однозначну декларацію незалежності всупереч виставленим дедлайнам від Мадрида.

 "Якщо центральний уряд у Мадриді хоче продовжувати погрожувати нам і закрити нам рот, вони повинні робити це стосовно республіки, яка вже буде проголошеною", - ідеться у листі партії до глави каталонського уряду.

CUP має всього 10 місць у 135-місному каталонському парламенті. Але уряд Пучдемона у голосуваннях покладається саме на "Кандидатів за народну єдність", без яких у нього немає необхідної більшості голосів.

Заклик CUP перегукується із позицією впливової громадської організації, Каталонської національної асамблеї, яка була організатором масових акцій за незалежність. Асамблея наголошує, що сенсу відкладати декларацію незалежності з огляду на негативну позицію Мадрида щодо діалогу немає.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой надав Пучдемону час до понеділка, аби той прояснив свою позицію щодо підписаної та призупиненої декларації незалежності.

Якщо каталонська влада таки наполягатиме на розриві, Рахой дав ще один дедлайн – до четверга вона повинна змінити свою думку. В іншому разі Мадрид пригрозив призупинити автономію Каталонії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.