Посол США при НАТО: Альянс непокоїть купівля Туреччиною російських С-400

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 14:42

Купівля Туреччиною російських зенітних ракетних комплексів С-400 викликала серйозне занепокоєння серед союзників по НАТО.

Про це заявила посол США в НАТО Кей Бейлі Хатчісон, повідомляє The Washington Post.

"Це викликало чимале занепокоєння в НАТО, оскільки вони (системи С-400. - Ред.) несумісні з ракетними системами протиповітряної оборони, які використовує альянс. Це проблема", - сказала вона.

У той же час посол відзначила, що Туреччина є ключовим партнером США в Афганістані і ефективним партнером у багатьох питаннях.

"Я можу назвати десять поганих речей у відносинах з Туреччиною і десять хороших речей. Через це дуже важко маневрувати в цих питаннях. Але Туреччина є дуже важливою для мусульманської демократії, становленню якої ми дуже хочемо допомогти", - сказала Хатчісон.

Нагадаємо, 12 вересня президент Туреччини повідомив, що Анкара підписала з Москвою угоду про придбання систем С-400, і вже внесений завдаток.

С-400 "Тріумф" - зенітна ракетна система великої дальності, прийнята на озброєння в 2007 році. Вона призначена для знищення авіації, крилатих і балістичних ракет, у тому числі середнього радіусу дії, може застосовуватися проти наземних об'єктів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.