Туреччина внесла Росії завдаток за поставку ракетних систем С-400

Вівторок, 12 вересня 2017, 10:37

Туреччина вже внесла завдаток Росії на придбання зенітних ракетних систем С-400.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє Hurriyet.

"Наші друзі вже підписали (угоду про С-400). Наскільки мені відомо, було сплачено депозит. Процес буде продовжено шляхом передачі нам кредиту від Росії. Я і пан Путін сповнені рішучості з цього питання", - сказав Ердоган.

Раніше деякі експерти припускали, що Туреччина відступить від купівлі російської системи, оскільки вона не буде сумісна з радіолокацією НАТО.

Але Ердоган спростував ці повідомлення, підкресливши, що жодна країна не має права обговорювати суверенні та незалежні рішення Туреччини у справі вдосконалення своєї оборони.

"Ми самі приймаємо рішення щодо нашої незалежності. Ми несемо відповідальність за заходи безпеки для захисту нашої країни", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що Туреччина погодилася заплатити $2,5 мільярда за придбання російської системи протиракетної оборони С-400.

Попередня угода передбачає, що Туреччина отримає дві батареї С-400 від Росії протягом наступного року, а потім випустить ще дві в Туреччині.

Туреччина раніше досягла домовленості про купівлю системи протиракетної оборони в Китаї, але змушена була відмовитися від неї через незадоволення НАТО.

ЗРК С-400 "Тріумф" призначений для ураження на дальній та середній дистанції всіх сучасних і перспективних засобів повітряного нападу, включаючи стратегічні бомбардувальники, тактичні балістичні і крилаті ракети, гіперзвукові цілі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.