Лідер опозиції Мальти вимагає відставки прем’єра після вбивства журналістки

Середа, 18 жовтня 2017, 10:49

Лідер мальтійської опозиції Адріан Делія вимагає відставки прем’єра Джозефа Муската, звинувативши його у неспроможності зберегти життя убитої журналістки Дафне Каруани Галісії.

Про це повідомляє Times of Malta.

"Політична вина за її смерть лежить прямо на ньому і він повинен взяти на себе відповідальність за це", - сказав Делія. Він також замінити комісара поліції та генерального прокурора країни задля відновлення їхньої незалежності.

У спілкуванні з журналістами він повідомив, що його партія братиме участь у всіх протестах, організованих у зв’язку з убивством журналістки та закликатиме звершити правосуддя.

Він також прокоментував той факт, що Каруана Галісія відмовилась від захисту поліції через те, що "не вірила в поліції". Однак, переконаний Делія, незважаючи на це уряд все одно мав її захистити.

Нагадаємо, 16 жовтня на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафне Каруана Галісія, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проекту Panama Papers.

53-річна Каруана Галісія була авторкою популярного блогу, в якому писала про випадки корупції серед високопоставлених політиків. Зокрема, звинувачувала в корупції прем’єр-міністра Джозефа Муската та його дружину.

Наступного дня з вимогою розслідувати вбивство журналісти у столиці Мальти люди вийшли на протест

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: