Євродепутати пропонують повну заборону гліфосату вже у 2020 році

Четвер, 19 жовтня 2017, 14:39

Комітет з питань навколишнього середовища та охорони здоров'я від Європарламенту підтримує повну заборону гербіцидів на основі гліфосату вже з грудня 2020 року та негайне обмеження на використання цієї речовини.

Про це повідомляється на сайті Європарламенту.

Комітет з навколишнього середовища та охорони здоров'я виступає проти пропозиції Європейської комісії відновити спірну ліцензію на гербіцид на 10 років.

Євродепутати заявляють, що замість цього ЄС має розробити плани з поетапної відмови від гліфосату, починаючи з повної заборони на використання у домашньому господарстві та заборони на використання у фермерстві, коли біологічні альтернативи (тобто "інтегровані системи боротьби зі шкідниками") добре працюють для контролю за бур'янами.

Депутати вимагають повністю заборонити гліфосат у ЄС до 15 грудня 2020 року.

Повідомляється, що 24 жовтня у Страсбурзі відбудеться голосування за відповідну резолюцію, тоді як вже на наступний день країни-члени ЄС голосуватимуть за пропозицію Єврокомісії про продовження дозволу на продаж гліфосату.

Гліфосат є основним компонентом у популярному гербіциді Roundup, який виробляє американський гігант з агрохімікатів Monsanto. Існують побоювання, що компонент може спричинити рак.

Нагадаємо, Франція вирішила встановити 2022 рік як крайній термін для того, щоб поступово відмовитися від використання гліфосату, суперечливого активного інгредієнта в гербіцидах.

Читайте також на сайті Європейської Правди: "Гербіцид, що викликає рак: Європа сперечається, Україна мовчить"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.