Лідер іспанських лібералів закликав Рахоя оголосити дострокові вибори в Каталонії

Понеділок, 2 жовтня 2017, 12:27

Лідер іспанської ліберальної партії "Громадяни" Альберт Рівера закликав прем'єр-міністра Іспанії Маріано Рахоя оголосити дострокові вибори в Каталонії.

Про це повідомляє El Pais.

"Перед тим як може відбутися розділення держави, Рахой повинен застосувати Конституцію, тому Рахой повинен оголосити вибори в Каталонії, оскільки Карлес Пучдемон не збирається це робити", - сказав Рівера.

Повідомляється, що Рахой проведе зустріч із лідером Іспанської соціалістичної робітничої партії Педро Санчесом та лідером партії "Громадяни" Альбертом Ріверою у зв'язку з каталонським референдумом.

Зустріч пройде сьогодні в другій половині дня. За даними видання, Рахой хоче заручитися їхньою підтримкою щодо нових заходів уряду у зв'язку з референдумом.

Така зустріч буде одним із перших кроків Рахоя після вчорашнього референдуму.

Видання відзначає, що на зустрічі можуть також обговорювати застосування 115 статті Конституції Іспанії, оскільки лідер партії "Громадяни" звернувся сьогодні до глави уряду з проханням активізувати її, щоб оголосити дострокові вибори в Каталонії.

Раніше повідомлялося, що напередодні відразу кілька опозиційних іспанських партій відкрито підтримали каталонців у бажанні провести референдум з питання незалежності.

Нагадаємо, президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що в найближчі дні направить результати референдуму до каталонського парламенту, де вирішиться питання суверенітету країни.

За останніми даними, кількість поранених під час сутичок з поліцією в день референдуму про незалежність Каталонії зросла до 844 осіб.

Читайте також: "З референдумом на вихід: Іспанія зробила крок до відокремлення Каталонії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.