Поліція Іспанії залишатиметься в Каталонії, скільки буде необхідно – глава МВС

Понеділок, 2 жовтня 2017, 12:47

Понад 10 тисяч співробітників національної поліції Іспанії і Цивільної гвардії, які знаходяться в Каталонії, залишаться в автономії, "поки їхня присутність необхідна".

Про це заявив міністр внутрішніх справ Хуан Ігнасіо Зойдо, повідомляє La Vanguardia.

За словами міністра, уряд надіслав поліцейські підрозділи і цивільну гвардію, щоб допомогти Mossos (каталонська поліція) в охороні громадського порядку.

"Поки наша присутність є необхідною для забезпечення прав, верховенства закону та розподілу повноважень, вона продовжуватиметься. Поліція та Цивільна гвардія перебуватимуть у Каталонії, скільки буде необхідно", - сказав він.

Зойдо захищає дії гвардії та поліції щодо каталонців, які прийшли на референдум, заявивши, що правоохоронців дотримуються судових наказів. Він повідомив, що під час сутичок постраждали 19 поліцейських та 20 членів гвардії.

"Я шкодую щодо постраждалих з одного та з іншого боку", - додав міністр.

Нагадаємо, президент Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що в найближчі дні направить результати референдуму до каталонського парламенту, де вирішиться питання суверенітету країни.

За останніми даними, кількість поранених під час сутичок з поліцією в день референдуму про незалежність Каталонії зросла до 844 осіб.

Читайте також: "З референдумом на вихід: Іспанія зробила крок до відокремлення Каталонії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.