Словацький прем’єр про вибори у Чехії – ми тепер проєвропейський острів

Понеділок, 23 жовтня 2017, 16:04

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, прокоментувавав результати парламентських виборів у Чехії, які принесли перемогу популістській партії ANO.

Його заяву цитує Aktualne.cz.

"Я ніколи не дозволяю собі коментувати внутрішньополітичне життя в інших країнах, і не буду робити цього зараз. Я лише прокоментую внутрішньополітичне життя в Словаччині - я з великим задоволенням хочу сказати, що ми стаємо проєвропейським островом у нашому регіоні", -заявив Фіцо.

Нагадаємо, що самого Фіцо ажніяк не можна назвати про європейським політиком. Зокрема, він заявив, що Словаччина не буде виконувати рішення рішення Європейського суду, що змушує згідно Братислави виконувати свої зобов’язання по прийому мігрантів.

Втім, результати виборів у Чехії показали поразку проєвропейських сил. Окрім ANO, яка отримала майже 30% підтримки, що дозволить делегувати у парламент 78 депутатів (із 200), другие місто із 25 мандатами зайняла євроскептична Громадянська демократична партія (ODS), а четверте та п’яте – ультраправа SDP (22 мандати) та Комуністична партія Чехії та Моравії (15).

Натомість чотири партії, які можна назвати про європейськими, разом отримають лише 38 мандатів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: