У ЄС дійшли згоди у питанні про відряджання працівників в межах блоку

Вівторок, 24 жовтня 2017, 14:40

Міністри ЄС досягли компромісу щодо реформування положення 1996 року про відрядження працівників.

Про це повідомляється на сайті Ради ЄС.

Зазначається, що перегляд положення 1996 року став необхідним для адаптації законодавства до нових умов економіки та ринку праці у ЄС.

Відповідне рішення міністри ЄС ухвалили пізно ввечері 23 жовтня після тривали переговорів.

Євгеній Осиновський, міністр охорони здоров'я та праці Естонії, яка нині головує в Раді ЄС, заявив: "Я радий, що Рада погодилася з позицією щодо такої важливої та чутливої теми. І я особливо радий, що після тривалих переговорів була велика підтримка нашої компромісної пропозиції. В остаточному тексті досягнуто тонкого балансу.

З одного боку, важливо забезпечити справедливе поводження з нашими працівниками. Люди, які займаються однією і тією ж роботою в одному місці, повинні мати однакові умови праці та однакову заробітну плату. З іншого боку, ми не повинні створювати непотрібних перешкод для вільного пересування послуг - наприклад, у транспортному секторі, що є мобільним за своїм характером".

Нові погоджені положення передбачають оплату праці відрядженим працівникам відповідно до законодавства та практики держави-члена, де виконується робота.

Окрім того, нова домовленість передбачає однакове ставлення до таких тимчасових відряджених працівників та місцевих працівників, та застосування у всіх секторах універсальних колективних договорів для відряджених працівників в межах ЄС. Міністри ЄС також погодили обмежити довготермінові відрядження до 18 місяців.

Зазначається, що всі правила щодо оплати праці, які застосовуються до місцевих працівників, також повинні застосовуватися до відряджених працівників.

Оплата праці включатиме не тільки мінімальний розмір оплати праці, але й інші елементи, такі як бонуси або надбавки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: