Німецькі ультраправі не отримали свого заступника голови Бундестагу

Середа, 25 жовтня 2017, 09:02

Депутати Бундестагу на першому засіданні у новому складі обрали тільки п'ятьох із шести заступників голови парламенту. Кандидатові від "Альтернативи для Німеччини" не вистачило голосів під час трьох спроб голосування.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

АдН висунула на посаду заступника спікера 75-річного депутата Альбрехта Глазера, відомого тим, що він неодноразово називав іслам політичною ідеологією, а не релігією.

Багато депутатів з інших фракцій ще до початку голосування висловлювалися критично на його адресу. Самих лише голосів АдН, яка вперше пройшла до парламенту , і фракція якої налічує лише 92 депутати, для обрання було недостатньо.

Для обрання у перших двох турах потрібно було здобути щонайменше 355 голосів, але за Глазера голосували спершу 115, а потім 123 депутати. За підсумками третього голосування він отримав лише 114 голосів "за", 545 народних обранців проголосувати "проти", а 26 утрималися.

Якщо заступника голови Бундестагу не можуть обрати під час трьох голосувань поспіль, то ухвалювати рішення про те, що робити далі, та чи буде четверте голосування, має Рада старійшин парламенту.

Під час наступних засідань АдН може також спробувати запропонувати кандидата на посаду заступника голови, але чи знову ним буде Глазер, поки невідомо.

Нагадаємо, спікером Бундестагу обрано Вольфганга Шойбле, який до цього займав пост міністра фінансів Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.