Британія продасть військові кораблі для скорочення оборонного бюджету - ЗМІ

Четвер, 26 жовтня 2017, 13:01

Велика Британія розглядає можливість продажу кількох військових кораблів в рамках скорочення оборонного бюджету.

Про це повідомляє The Times.

За даними видання, британські військові начальники зустрілися вчора, щоб обговорити новий етап скорочень. Вони прагнуть не допустити збільшення бюджетної "діри", яка протягом наступного десятиліття може зрости з 20 до 30 мільярдів фунтів стерлінгів.

Повідомляється, що офіційні особи повідомили флоту Бразилії та Чилі про те, що до п'яти фрегатів і два десантних кораблі Королівського флоту можуть бути виставлені на продаж.

Британській флот має загалом 13 фрегатів типу Type 23 і два з них можуть продати вже наступного року, а ще три - до 2023 року.

Крім того, на продаж можуть виставити десантно-вертолітні доки HMS Albion та HMS Bulwark. Ці два кораблі разом з вертольотоносцем HMS Ocean становлять основу десантних кораблів британського флоту.

Нещодавно в рамках скорочення бюджету Британія відмовилася від модернізації двох кораблів протимінної дії HMS Atherstone і HMS Quorn. Загалом у Королівському флоті 15 таких суден.

Нагадаємо, минулого року комітет з оборони парламенту Британії оприлюднив звіт, в якому йдеться про те, що військовий флот країни має критично низьку кількість кораблів і вона може ще зменшитися.

У вересні цього року ЗМІ повідомляли, що Королівський флот Великої Британії може відправити в море лише чверть своїх бойових кораблів через скорочення бюджетних витрат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.