Військовий флот Британії має критично низьку кількість кораблів - доповідь

інфографіка
Понеділок, 21 листопада 2016, 13:46

Обороноздатність Великої Британії знаходиться в зоні ризику на тлі невизначеності з приводу планів замінити або модернізувати дуже незначну кількість військових кораблів Королівського флоту.

Про це йдеться у доповіді парламентського Комітету з оборони, повідомляє ВВС.

Королівський флот Британії на сьогодні має 19 фрегатів і есмінців, але ця кількість може зменшитися без чіткого графіку нових кораблів для заміни застарілих суден, йдеться у звіті.

Кількість кораблів флоту Британії зменшується останні 30 років (інфографіка - ВВС) 

Доповідь комітету розглядає плани Міноборони на модернізацію флоту, в тому числі введення двох нових класів фрегатів і ремонт двигунів на деяких есмінцях.

Депутати заявили, що є "серйозні побоювання" щодо фінансування та графіку нового флоту, і це загрожує здатності країни реагувати на загрози з певних територій, таких як Росія.

Комітет також розкритикував Міноборони за "надзвичайні помилки в проектуванні есмінців Типу 45 після того, як з'ясувалося, що вони мали несправні двигуни, які не в змозі постійно працювати в теплих водах".

"Постійна присутність у Перській затоці повинна була бути однією з ключових вимог для двигунів", - зазначають депутати.

Голова комітету з оборони Джуліан Льюїс заявив, що депутати попередили Міноборони про необхідність  виконання програми модернізації у встановлені терміни.

"Протягом десятиліть кількість королівських судів Військово-морського флоту різко скорочується. Флот зараз знаходиться нижче критичної маси, необхідної для вирішення багатьох завдань, які могли б протистояти йому, якщо ситуація на міжнародній арені продовжить погіршуватися"", - сказав він.

Міністерство оборони у свою чергу заявляє, що інвестує мільярди фунтів у два нові авіаносці, а також нові бойові кораблі і підводні човни з метою збільшення Королівського флоту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.