Росія частково дозволила ввезення томатів з Туреччини

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 14:41

Росія офіційно дозволила ввезення турецьких томатів в межах затвердженого Мінсільгоспом обсягу.

Про це йдеться в постанові уряду РФ, підписаній прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим, передає РИА "Новости".

Співголова російсько-турецької міжурядової комісії, глава Міненерго РФ Олександр Новак повідомляв раніше, що постачання 50 тисяч тонн томатів з Туреччини в Росію узгоджені профільними відомствами і можуть початися з 1 листопада, причому це будуть поставки з чотирьох турецьких підприємств.

"Внесеними в перелік сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, країною походження яких є Турецька Республіка і які заборонені з 1 січня 2016 року до ввезення в Росію, змінами позицію "свіжі або охолоджені томати" доповнено виноскою, що передбачає, що заборона не поширюється на товари, що ввозяться в межах затвердженого Мінсільгоспом Росії дозволеного обсягу ввезення цих товарів", — йдеться в постанові.

Росія заборонила імпорт турецьких томатів після того, як у 2015 році Туреччина збила російський бомбардувальник поблизу сирійського кордону.

Відносини між Анкарою і Москвою з того часу нормалізувалися, однак заборона на імпорт турецьких томатів залишилася у силі.

22 травня цього року Росія і Туреччина підписали спільну заяву про взаємне зняття обмежень в торгівлі. Після скасування санкцій для Анкари залишилося лише два обмеження -  питання про безвізові поїздки для громадян Туреччини та імпорт томатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: