Через секс-скандал з наркотиками з британської субмарини звільнили 9 військових

Субота, 28 жовтня 2017, 12:20

З британської атомної субмарини  HMS Vigilant звільнили дев’ять військовослужбовців через споживання кокаїну і сексуальні стосунки з підлеглими під час виконання обов’язків.

Про це повідомляє The Telegraph.

Дев’ять членів екіпажу субмарини, яка є однією з чотирьох субмарин у британському флоті, що оснащені ядерними ракетами Trident, після позитивного результату тесту на наркотикибули відправлені додому.

"Ми не терпітимемо зловживання наркотиками службовим персоналом. Тих, у кого виявили невідповідність нашим високим стандартам, звільнено з служби" повідомив речник британського флоту.

Тести показали, що моряки вживали кокаїн під час служби.

Скандал з наркотиками практично співпав з іншим скандалом, коли стало відомо, що командир субмарини і його заступник мали неналежні стосунки з своїми колегами-жінками. Один з них підтримував позашлюбні стосунки з бортовим інженером, інший – з безпосередньою підлеглою.

Одного з моряків підозрюють в занятті сексом з повією в басейні, ще один з військовослужбовців постане перед трибуналом за самовільну відлучку до своєї дівчини.

Глава Міноборони Британії обурився у зв’язку з останнім скандалом, що призвело до закликів провести тести на наркотики по всьому флоту.

Міноборони Британії зняло заборону на службу жінок на субмаринах у 2011 році, перша жінка стала членом екіпажу підводного човна у 2013 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.