У Британії обмежують продаж сірчаної кислоти через численні напади

Вівторок, 3 жовтня 2017, 14:59

У Великій Британії обмежать продаж сірчаної кислоти і заборонять продавати дітям подібні агресивні речовини через різке різкого зростання атак з їх використанням.

Про це заявила міністр внутрішніх справ Амбер Радд, повідомляє Reuters.

Напади з використанням кислоти є абсолютно обурливими. Крім того, враховуючи її використання у виробництві саморобної вибухової речовини так званої "матері сатани" (перекис ацетону), я оголошую про намір суттєво обмежити продаж сірчаної кислоти", – сказала Радд.

У військових цілях пероксид ацетону не використовується через високу летючість і чутливість, однак, з 1980-х років застосовується в терористичних цілях як ініціююча або основна вибухова речовина.

Використання терористами пов'язано з простотою синтезу, а також тим, що в молекулі даної речовини відсутній азот, що робить неможливим визначення вибухового пристрою стандартними пристроями, що реагують на азот. Речовина має приблизно таку ж вибухову силу, як тротил.

Нагадаємо, минулого тижня шість людей постраждали в результаті нападу групи молодиків, які обризкували перехожих кислотою у районі торгового центру на сході Лондона.

У липні британська поліція затримала двох підлітків у зв’язку з п’ятьма нападами з кислотою, які сталися протягом ночі у Лондоні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: