Посол України спитає у заступниці генсека НАТО, що заблокувала Угорщина

Понеділок, 30 жовтня 2017, 12:39

Глава Місії України при НАТО Вадим Пристайко повідомив, що під час зустрічі із заступницею генсека НАТО Розою Геттемюллер запитає, чи дійсно Альянс підтримав вимогу Угорщини про блокування засідання комісії Україна-НАТО.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Кілька днів тому я зустрічався з угорським послом в НАТО, намагаючись переконати, що наші двосторонні питання слід вирішувати між собою, або разом з організаціями, які мають визнаний мандат надавати консультативну та іншу допомогу в такій конкретній сфері. Наскільки я розумію, після вчорашньої (27 жовтня. - Ред.) заяви міністра закордонних справ Угорщини про блокування засідання Комісії України-НАТО, наші аргументи вчергове залишились непочутими", - сказав він.

Пристайко повідомив, що сьогодні, 30 жовтня, він матиме зустріч із заступницею генерального секретаря НАТО Розою Геттемюллер, щоб зрозуміти, чи дійсно Північноатлантична рада підтримала вимогу Угорщини та чи були почуті аргументи членів НАТО, які поділяють українську позицію, але не можуть дозволити втрати єдності в Альянсі.

"Альянс вимушений поважати позицію кожного зі своїх членів. Але там, в НАТО, не раді такій ситуації, яка утворилася. Там хочуть, щоб Угорщина та Україна знайшли порозуміння між собою, щоб блокування заходів припинилось", - сказав посол.

Нагадаємо, глава МЗС Угорщини Петер Сіярто раніше заявив, що на засіданні Ради ЄС Угорщина ініціює перегляд Угоди про асоціацію між Україною та ЄС через закон про освіту.

Однак в НАТО стверджують, що не мали планів провести у грудні засідання Комісії Україна-НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: