Сепаратистська партія Каталонії оголосила про участь у дострокових виборах

Понеділок, 30 жовтня 2017, 14:49

Ліва республіканська партія Каталонії (ERC), яка виступає за незалежність автономії, візьме участь у дострокових виборах, призначених Мадридом на 21 грудня.

Про це у партії заявили у понеділок, повідомляє El Pais.

Поки що не відомо, чи партія піде на вибори окремо, чи намагатиметься утворити коаліцію з іншими сепаратистськими політсилами.

"Ми знайдемо спосіб для участі у цих виборах, тому що вони необхідні для консолідації республіки. Ми не повинні впустити цей шанс", - заявив представник партії Серджі Сабріа.

На думку Сабріа, дочасні вибори – це пастка, яку намагається влаштувати Мадрид, однак ERC не боїться "грати на своєму полі".

Нагадаємо, прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой відсторонив каталонський уряд, розпустив місцевий парламент та оголосив дострокові вибори після того, як парламент Каталонії у п’ятницю проголосив незалежність автономії.

Політичні партії Каталонії, які виступають за незалежність, ведуть дискусії щодо того, як представити себе на виборах в Каталонії 21 грудня.

Згідно з опитуваннями, політичні партії Каталонії, які виступають за незалежність автономії, не наберуть абсолютної більшості на позачергових парламентських виборах, які призначені на 21 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: