МЗС Чехії припиняє використання системи для подачі на візи Visapoint

Понеділок, 30 жовтня 2017, 18:43

МЗС Чехії вирішило припинити використання системи для подачі заяв на всі види віз Visapoint, яку неодноразово критикували через маніпуляції з місцями у чергах.

Про це заявила речниця МЗС Чехії Міхаела Лагронова, повідомляє видання Aktualne.

"Міністерство закордонних справ вирішило провести зміни у цій сфері, беручи до уваги декілька факторів, головним чином, йдеться про закінчення терміну дії угоди з провайдером послуг системи Visapoint" - сказала вона.

З 24 листопада заявники зможуть подаватися на візи за допомогою електронної пошти, телефоном чи особисто у відповідному посольстві. Період між 31 жовтня і 24 листопада буде використаний для того, щоб дати раду вже поданим заявкам.

МЗС Чехії використовувало систему Visapoint  з 2009 року. З її допомогою можна було зареєструватися для подачі на шенгенську або національну візу в Чехію.

Систему тривалий час критикували за те, що в окремих країнах вона була перевантажена і взагалі не можна було зареєструватися. Це змушувало заявників платити кошти посередникам просто за "місце у черзі".

На недоліки у роботі Visapoint  скаржилися і чеські роботодавці, для яких ця система суттєво ускладнювала найм робочої сили з-за кордону.

Проблеми у роботі системи Visapoint до введення безвізового режиму були актуальні і для України. Зараз у системі можна вільно зареєструватися на подачу як на національну, так і на шенгенську (для власників не біометричних паспортів) візу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: