Клімкін розповів про нову резолюцію ООН щодо Криму

Вівторок, 31 жовтня 2017, 12:14

Глава МЗС України Павло Клімкін назвав основні положення проекту нової резолюції щодо порушення прав людини у тимчасово окупованому Криму.

Про це він сказав на брифінгу щодо проекту резолюції Генасамблеї ООН "Ситуація з правами людини у Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)", повідомляє УНІАН.

За його словами, документ Україна сьогодні внесе до Третього комітету Генеральної асамблеї ООН. Міністр зауважив, що це найпотужніша резолюція, і назвав три найважливіші складові документа.

"По-перше, це підтримка України в питаннях деокупації Криму, це солідарність наших друзів", - заявив Клімкін. За його словами, резолюція має стати надійною і міцною основою для консолідації та об'єднання зусиль у питаннях деокупації півострова.

"Другий момент, і цього не було в жодній з попередніх резолюцій, це вимога виконати рішення Міжнародного суду ООН. Ці рішення Росія, як і рішення попередньої резолюції, не виконала, в тому числі, наприклад, щодо скасування заборони Меджлісу", - сказав Клімкін.

"І третій дуже важливий момент - нам потрібно допомогти саме зараз, не завтра або післязавтра... Всім тим, хто страждає на сьогодні від окупації. Тому нам потрібно досягти доступу міжнародних організацій і міжнародних гуманітарних організацій до території окупованого Криму", - заявив Клімкін.

За його словами, зараз ведуться інтенсивні консультації з міжнародними партнерами щодо цієї резолюції. На розгляд документу в МЗС очікують у листопаді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: