Україна ініціюватиме аналіз можливого розвитку умов торгівлі з ЄС на 10 років

Середа, 4 жовтня 2017, 12:37

Україна буде ініціювати аналіз можливого розвитку умов торгівлі з Європейським Союзом на 10 років та перегляду умов доступу на ринки, митний союз та інші можливі додаткові механізми.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська.

"Ми будемо ініціювати аналіз можливого розвитку наших умов торгівлі з Європейським Союзом на 10 років (форсайт) та перегляду умов доступу на ринки, митний союз та інші можливі додаткові механізми", - написала вона за підсумками ІІ засідання Комітету асоціації Україна-ЄС в торговельному складі.

"З європейськими партнерами говорили і про створення системи підтримки експорту в Україні, яка включатиме, також, інституцію з підтримки та просування експорту, експортно-кредитне агентство та комплексний веб-портал для експортерів", - зазначила Микольська.

Нагадаємо, 1 жовтня набули чинності автономні торговельні преференції ЄС для України.

Преференції вводяться на строк до трьох років, як доповнення до Угоди щодо поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Регламент ЄС щодо автономних торговельних преференцій збільшить обсяги сільськогосподарської продукції, яку Україна може експортувати до ЄС згідно з Угодою про асоціацію, не сплачуючи митні збори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: