Університет Сороса в Будапешті підписав угоду з коледжем США і уникне закриття

Середа, 4 жовтня 2017, 14:11

Центральноєвропейський університет (CEU) в Будапешті підписав угоду з коледжем Бард в Нью-Йорку з метою надання освітніх заходів у штаті Нью-Йорк.

Про це повідомляє Daily news Hungary.

В останні місяці між штатом Нью-Йорк та угорським урядом відбувалися переговори про майбутнє CEU, але університет "навмисне утримався від публічних заяв", щоб допомогти успіху цих переговорів.

Очікується, що уряд підпише угоду, а парламент ратифікує угоду зі штатом Нью-Йорк, що дозволить CEU продовжувати діяльність у Будапешті.

Нагадаємо, у квітні президент Угорщини Янош Адер підписав закон про вищу освіту з поправками, які дозволяють закрити Центральноєвропейський університет (CEU), заснований в 1991 році філантропом і мільярдером Джорджем Соросом.

Закон передбачає посилення правил для університетів з країн, що не входять в ЄС, змушуючи їх до закриття, якщо вони не мають двосторонньої угоди з країною походження.

Новий закон про вищу освіту набуде чинності в жовтні. Президент Центральноєвропейського університету заявив, що в цьому разі учбовий заклад не зможе приймати студентів після 1 січня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: