У Лівії вимагають вибачень від Джонсона через його слова про "мертві тіла"

Четвер, 5 жовтня 2017, 17:03

Комітет закордонних справ парламенту Лівії вимагає вибачень від міністра закордонних справ Великої Британії Бориса Джонсона через його слова про необхідність очистити від тіл місто Сірт.

Про це повідомляє Reuters.

На початку тижня Джонсон сказав членам Консервативної партії, що місто Сирт можна перетворити на новий Дубай за допомогою британських інвесторів, якщо його зможуть очистити від мертвих тіл.

Комітет з питань закордонних справ та міжнародного співробітництва Палати представників Лівії  назвав цей коментар "неприйнятним", додавши, що "вважає порушенням лівійського суверенітету говорити про британських підприємців без їхнього відома".

"Комітет вимагає роз'яснення від британського прем'єр-міністра та вибачення перед лівійським народом", - йдеться в заяві.

Як відомо, Британія та Франція відіграли провідну роль у тому, щоб допомогти повстанцям повалити режим Муаммара Каддафі в 2011 році. З того часу країна зіткнулася з хаосом і тисячами жертв.

На початку 2015 року бойовики ІДІЛ захопили місто Сирт, перетворивши його в найважливішу базу за межами Близького Сходу та залучивши у місто велику кількість іноземних бойовиків. Згодом місто було звільнили від бойовиків.

У серії пізніших повідомлень у Twitter Джонсон заявив, що мав на увазі очищення від замінованих мінами-пастками тіл бойовиків ІДІЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: