Глава МВС Польщі: В ЄС буде ще більше мігрантів через "помилкову" систему квот

П'ятниця, 6 жовтня 2017, 12:40

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак назвав помилковим кроком запланований механізм ЄС щодо постійної релокації мігрантів, оскільки це призведе до появи ще більше мігрантів у Європі.

Про це він заявив на польському державному телебаченні після зустрічі з міністрами внутрішніх справ чотирьох країн Центральної Європи в Будапешті, повідомляє Polskie Radio.

За словами Блащака, його колеги з Чехії, Словаччини та Угорщини представили єдиний фронт щодо питань міграції під час переговорів у столиці Угорщини.

Він зазначив, що польський уряд не погодиться з тими правилами обов'язкового переселення, які "деякі країни-члени ЄС намагаються нав'язати".

"Ми постараємось показати, що мова йде про безпеку, а політика безпеки - національна політика, а не політика Співтовариства", - сказав Блащак.

Він додав, що польський уряд спробує довести, що запланований механізм переселення призведе до того, що ще більше мігрантів приїдуть до Європи.

Повідомляється, що зустріч чотирьох міністрів внутрішніх справ у столиці Угорщини була зосереджена на міграційній кризі та шляхах захисту зовнішніх кордонів ЄС.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло заявила, що Польща не дозволить себе "шантажувати" найбільшими державами у ЄС щодо прийняття тисяч шукачів притулку в рамках системи квот у блоці.

Як відомо, головний суд Європейського Союзу відхилив скарги Словаччини та Угорщини щодо міграційної політики ЄС, відстоюючи право Брюсселя на те, щоб країни-члени приймали у себе шукачів притулку.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.