У Кремлі пригрозили США симетричними діями через "утиски" RT та Sputnik

П'ятниця, 6 жовтня 2017, 14:22

У Кремлі заявили, що не виключають симетричних заходів в разі продовження "утисків" російських RT та Sputnik в США.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

За його словами, ряд російських ЗМІ піддається "безпрецедентному тиску", який істотно ускладнює діяльність російських ЗМІ в ряді західних країн, перш за все в США.

"На наше переконання, це порушує принцип свободи слова, свободи роботи ЗМІ. Ми сподіваємося, що подібний утиск наших засобів масової інформації, в даному випадку я говорю про RT і Sputnik, не залишиться непоміченим відповідними міжнародними організаціями.

Безумовно, в разі подальших утисків, подальшого порушення прав наших ЗМІ на безперешкодну діяльність, не можна виключати дій, які будуть здійснюватися на основі принципу взаємності", - сказав Пєсков.

Він не став уточнювати, як саме влада США перешкоджає роботі російських ЗМІ.

Нагадаємо, Міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки звернулося до російської телекомпанії RT, раніше Russia Today, з пропозицією зареєструвати американське відділення мовника як "іноземного агента".

Як відомо, в оприлюдненому в січні звіті американських спецслужб ішлося, що Росія втрутилася в президентські вибори 2016 року. Окремо в цьому звіті названий телеканал RT, який фахівці вважають "головним інструментом міжнародної пропаганди Кремля". У документі вказано, що RT America "позиціонує себе як американський канал і навмисно намагається приховати будь-які юридичні зв’язки з російським урядом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.