Молдова має посилити армію для захисту від можливої агресії РФ - міністр оборони

П'ятниця, 10 листопада 2017, 10:53

Новий міністр оборони Молдови заявив, що країна має посилити свою занедбану армію для захисту від можливої російської агресії.

Про це повідомляє Balkaninsight.

Новий міністр оборони Молдови, 32-річний Євген Струза, заявив у своєму першому інтерв'ю для Radio Free Europe, що має намір розвивати та модернізувати військові сили Молдови.

"Поки російські війська розгорнуті на території Молдови, нам потрібно розвинути спроможність національної армії", - сказав він.

"Ми повинні показати нашим закордонним партнерам, що ми сприяємо безпеці регіону та Європи в цілому - безпеці зони конфлікту. Ми продовжимо цей процес модернізації, який не був впроваджений в попередні роки ", - сказав він.

Струза зазначив, що Молдова повинна бути готова до боротьби, якщо Росія, яка тримає 400 миротворців та 1200 військовослужбовців у віддаленому регіоні Придністров'я, проявить агресію, як сталося з Україною.

Нагадаємо, у жовтні спікер парламенту країни Андріан Канду, наділений повноваженнями "тимчасового президента" Молдови, підписав указ про призначення нового міністра оборони Євгена Стурзи, кандидатуру якого двічі відкинув президент Молдови Ігор Додон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.