Росія проти обговорення на Генасамблеї ООН виведення військ з Придністров'я

П'ятниця, 25 серпня 2017, 09:52

Росія розкритикувала пропозицію Молдови обговорити виведення російських військ з Придністров'я на сесії Генасамблеї ООН у вересні, назвавши таке рішення "не дуже дружнім" кроком.

Про це повідомляє російське агентство ТАСС з посиланням на коментар постійного представника РФ при ООН Василя Небензі.

Російський дипломат заявив, що Генасамблея ООН - невідповідний майданчик для обговорення даного питання.

Він назвав рішення молдавської сторони "не дуже дружнім і досить несподіваним", зазначивши, що Росія не була попереджена про це заздалегідь.

"Звичайно, це не сприятиме мирному процесу, який був давно заснований в форматі "п'ять плюс два". Ми відкрито скажемо про це нашим молдавським колегам", - сказав Небензя.

Нагадаємо, Молдова звернулася в ООН з проханням розглянути під час наступної сесії Генасамблеї ООН питання про виведення російських військовослужбовців зі своєї території.

Президент Молдови Ігор Додон назвав "піар-ходом" і "пусканням пилу в очі західним кураторам і ляльководам" звернення молдовської влади. Додон вважає, що "миротворча операція у Придністров’ї" є успішною і повинна бути продовжена.

Як відомо, парламент Молдови 21 липня ухвалив заяву, в якій закликав РФ вивести російських військовослужбовців з території Молдови, а також замінити миротворчу місію на громадянську з міжнародним мандатом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: