Проти лідера партії влади Молдови проводять розслідування в Румунії

Вівторок, 14 листопада 2017, 11:47

У Румунії проводять кримінальне розслідування проти лідера Демпартії Молдови Володимира Плахотнюка.

Про це повідомляє портал Newsmaker.

Румунське Управління по боротьбі з організованою злочинністю і тероризмом почало кримінальне переслідування Плахотнюка за скаргою В'ячеслава Платона.

Румунські правоохоронці визнали аргументи, викладені у скарзі Платона, достатніми для відкриття кримінальної справи за статтями про організацію злочинного угруповання, шахрайство і відмивання грошей.

Завдяки  румунському громадянству Володимира Плахотнюка законодавство дозволяє почати кримінальне переслідування щодо злочинів, вчинених за межами Румунії.

Зазначається, що кримінальну справу проти Плахотнюка було відкрито ще 17 квітня 2017 року.

Нагадаємо, на початку листопада Володимира Плахотнюка звинуватили у замовному вбивстві.

Влад Плахотнюк очолює правлячу Демократичну партію Молдови. Формально не є представником жодного керівного органу цієї держави, хоча протягом 5 років був депутатом парламенту та деякий час обіймав посаду віце-спікера. Водночас політичні оглядачі Молдови сходяться на думці, що він є фактичним керівником держави.

Плахотнюк також є ключовим олігархом Молдови, контролюючи низку бізнесів та медіа країни. Тривалий час він був бізнес-партнером нинішнього українського президента Петра Порошенка; стверджується, що кілька років тому вони вийшли зі спільного бізнесу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.