Міністр оборони Польщі: Путін хоче Україну, але він припустився великої помилки

Середа, 15 листопада 2017, 10:18

На думку міністра оборони Польщі Антоні Мацеревича, метою російського президента Володимира Путіна є відновлення імперії, але без України це неможливо.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню The New York Observer.

"Він хоче Україну. За будь-яку ціну. Путін має багато нерозкритих карт. Він хоче відновити імперію. Хоче отримати можливості у Польщі і інших країнах. Однак Україна має бути частиною імперії, невід’ємною частиною", - сказав Мацеревич, відповідаючи на питання, чого хоче Путін.

За його словами, для Путіна це довготривалий проект, однак він вже припустився помилок.

"Він припустився великої помилки: завдяки Путіну американські війська знаходяться недалеко від українського кордону, і, ймовірно, він втратив Київ! Цього ніколи не траплялося, починаючи з XVII століття", - зазначив міністр.

За його словами, дії Путіна змусили багатьох у НАТО розплющити очі. На думку міністра, зараз альянс рухається у потрібному напрямку, однак попереду ще багато роботи.

"Росіяни готові до війни. НАТО слід теж бути готовим. Ми рухаємось занадто повільно і це проблема", - сказав Мацеревич.

Він не виключив також, що Росія може почати військові дії на Далекому Сході.

"Вони хочуть відвернути увагу американців, продовжити фронт конфронтації щоб створити зручну ситуацію для агресії в Європі. Варто поглянути на карту, щоб зрозуміти: Росія завжди допомагає ворогам Америки: тісні зв’язки з КНДР, втручання в Афганістані і Сирії, підтримка Ірану тощо", - зазначив Мацеревич.

Нагадаємо, міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич назвав події 2008 року в Грузії, агресію РФ проти України, Смоленську катастрофу і катастрофу МН17 наслідками потурання російському імперіалізму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.