Дипломати та політики підтверджують плани щодо повернення Росії до ПАРЄ

Середа, 15 листопада 2017, 13:42

Російська делегація на січневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи має намір повернутися до ПАРЄ, при чому без виконання будь-яких передумов.

Про це повідомляють українські політики та дипломати.

Про ймовірне повернення Росії йшлося на зустрічі української парламентської делегації в ПАРЄ в Києві з послами країн-членів Ради Європи.

"З колегами-депутатами усіх фракцій мали важливу розмову з дипломатичним корпусом, особливо актуальну напередодні січневої сесії, яка обіцяє бути важкою - росіяни планують тушкою чи чучелом повертатися в ПАРЄ, при чому без виконання будь-яких передумов", - повідомила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Ми виступаємо за те, аби РФ повернулася у міжнародне правове поле та почала, нарешті, виконувати свої зобов’язання", - додала вона.

Посол України при Раді Європи Дмитро Кулеба зазначив, що нова резолюція ООН щодо Криму дуже важлива і для РЄ.

"Це чіткий сигнал, що потрібно збільшувати, а не зменшувати тиск на Росію. Плани щодо повернення росіян до ПАРЄ в січні 2018 - це саме зменшення тиску. РЄ має діяти відповідально і захищати, а не торгувати принципами", - написав він у Twitter.

Нагадаємо, голова комітету міністрів РЄ заявив, що Росія поставила під загрозу роботу Ради Європи.

В офісі генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда заявили, що хочуть повернути росіян, але не через гроші. 

У Росії відповіли, що нове рішення щодо внеску РФ у бюджет Ради Європи на 2018 рік залежатиме від того, чи братиме російська делегація повноцінну участь у роботі ПАРЄ.

Про ситуацію з шантажем РФ у питанні фінансових внесків до Ради Європи читайте у статті: "Безпрограшна лотерея Кремля: до чого приведе Москву шантаж Ради Європи".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.