Суддя, який заявив про корупцію в місії ЄС у Косові, сам є фігурантом розслідувань

Четвер, 16 листопада 2017, 20:49

Головний суддя спеціальної місії ЄС в Косові (EULEX), який звинуватив інших членів місії в корупції, є фігурантом низки незалежних розслідувань щодо серйозних заяв проти нього.

Про це йдеться у заяві на сайті EULEX.

"За останній рік Малкольм Сіммонс був фігурантом низки незалежних розслідувань щодо серйозних заяв проти нього. Ці розслідування проводяться командою, яка складається і знаходиться в Брюсселі під головуванням колишнього судді Суду ЄС", - йдеться у заяві.

Також повідомляються, що розслідування звинувачень проти Сіммонса знаходяться на різних стадіях, а деякі справи вже передали до Дисциплінарної комісії і зараз очікують рішення.

Сіммонс заявив, що за останні тижні він викрив кілька випадків корупції в місії ЄС. Він також звинуватив колегу суддю у зломі його електронної пошти та передачі його електронних листів іншим суддям.

ЄС затвердив розміщення спеціальної місії зі встановлення верховенства права в Косово (EULEX) 16 лютого 2008 року. Місія включала близько 3200 співробітників поліції та судового персоналу (1950 міжнародного та 1250 місцевого персоналу).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: