Шотландські націоналісти закликають світ визнати незалежну Каталонію

Четвер, 2 листопада 2017, 12:12

Шотландські законодавці, які підтримують незалежність Шотландії, представили пропозицію у парламенті, що закликає до міжнародного визнання одностороннього проголошення незалежності Каталонії.

Про це повідомляє Reuters.

Депутати закликають "міжнародне співтовариство визнати голосування каталонського парламенту за незалежну республіку Каталонію".

Під відповідною вимогою підписалися 21 із 63 депутатів Шотландської національної партії та один депутат шотландських "зелених".Втім, навряд чи цей документ отримає схвалення, адже для винесення на обговорення у шотландському парламенті необхідна підтримка від трьох партій.

Минулого місяця деякі депутати-націоналісти закликали першого міністра Шотландії Ніколу Стерджен, яка виступала із заявами на підтримку права каталонців на самовизначення, визнати незалежність Каталонії, але безуспішно.

"Ми не можемо визнати каталонську незалежність, тому що, як би не хотілося, ми не є суверенною державою", - наголосило тоді джерело в шотландському уряді.

У четвер видання The Times повідомило, що відсторонений уряд Каталонії просив про підтримку у шотландського уряду, але не отримав відповіді.

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен раніше критикувала політику Мадрида щодо Каталонії,  але утрималася від підтримки декларації незалежності. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.