Ващиковський: Польща підтримує євроінтеграцію України попри "регрес" в діалозі

Вівторок, 21 листопада 2017, 15:40

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що попри регрес у стосунках, Польща продовжує підтримувати європейські амбіції України та не визнає незаконну анексію Криму Росією.

Про це повідомляє Wiadomosci.onet.pl.

"У нас немає суперечок з Україною, оскільки політична, дипломатична, військова та економічна сфера не сильно змінилися", - сказав глава МЗС, відповідаючи на питання про те, чи є неминучим польсько-український конфлікт.

Ващиковський запевнив, що Польща продовжує підтримувати європейські амбіції України та не визнає незаконну анексію Криму.

Однак, з іншого боку, за словами Ващиковського, Україна відходить від певних домовленостей, навіть скасовує деякі заходи, наприклад, з питань ексгумації.

"Після кількох років переговорів та діалогів ми не маємо прогресу, і, як я вже сказав, це навіть регрес", - сказав він, додавши, що від України залежить, чи повернеться вона до діалогу.

Ващиковський також додав, що заборона на в'їзд до Польщі деяких громадян України є симетричними заходами, прийнятим у відповідь на антипольські рішення.

Нагадаємо, польські прикордонники у суботу не впустили в країну відповідального секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремету.

Таким чином Шеремета є першим українцем із так званого "чорного списку" Ващиковського, якого не пустили в країну.

Нещодавно польські ЗМІ повідомили, що голові Українського інституту національної пам'яті Володимиру В'ятровичу заборонили в'їзд до Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.