У Латвії пропонують заборонити в ЄС російські 200 рублів з зображенням Криму – ЗМІ

Середа, 22 листопада 2017, 09:45

У Європейський центральний банк (ЄЦБ) та інші структури ЄС надійшло офіційне звернення з вимогою заборонити на території Євросоюзу оборот російських купюр у 200 рублів, де зображені пам'ятки анексованого Криму.

Про це повідомляє видання "Известия" з посиланям на текст звернення.

Автором ініціативи став один з лідерів Латвійської соціал-демократичної робітничої партії (ЛСДРП) Раймонд Лейнієкс-Пуке.

"Згідно з санкціями, які Євросоюз ввів проти Росії, а також із солідарності з Україною ми хочемо, щоб в банках і обмінних пунктах на території ЄС не брали російську купюру, на якій зображений Севастополь. Це неприйнятно до тих пір, поки територіальні суперечки між Москвою і Києвом не будуть повністю вирішені", — заявив Лейнієкс-Пуке.

Член комітету ЄП з бюджету Томаш Здеховський заявив виданню, що подібна ініціатива приречена на провал.

"Нової купюрою можуть обурюватися росіяни, але не громадяни країн — членів ЄС. Брюссель не має права вказувати Москві, що зображати на своїх банкнотах", — сказав він.

У Росії 12 жовтня були введені в обіг нові банкноти номіналом 2000 і 200 рублів. На 200-рублевій купюрі на лицьовій стороні зображений пам'ятник затопленим кораблям у Севастополі, на зворотній  — руїни Херсонеса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.