Литва сподівається на прорив на переговорах щодо ППО Балтійських країн

Середа, 22 листопада 2017, 16:44

Литва сподівається в середині наступного року домогтися прориву на переговорах в НАТО про засади протиповітряної оборони (ППО) країн регіону Балтійського моря.

Про це заявив міністр оборони Литви Раймундас Каробліс, передає портал Delfi.

За його словами, деталі цього питання узгоджуються на технічному рівні, проте міністр сподівається на перелом і серед політиків.

"Насамперед, ми прагнемо до того, щоб повітряна оборона була включена в оборонні плани сил передового базування, в нинішні плани, щоб вона (оборона) була забезпечена в ході структурної реформи керівництва НАТО, щоб було надано підкріплення і інші сили", - сказав Каробліс.

Повітряна оборона - слабка ланка в оборонному ланцюжку Балтійських країн, проте останнім часом у зв'язку із зростанням занепокоєння з приводу загрози Росії Литва підписала договір про закупівлю систем протиракетної оборони ближньої дальності.

В кінці жовтня також було досягнуто угоди з норвезькою компанією про продаж систем середньої дальності NASAMS , між тим, Польща збирається придбати у американців системи великої дальності Patriot , які можуть збивати і ракети.

"Безсумнівно, ракети Patriot , які будуть придбані Польщею, будуть інтегральною частиною повітряної оборони НАТО", - сказав генерал-лейтенант Йонас Вітаутас Жукас.

Міністр оборони зазначив, що постійна дислокація систем протиповітряної оборони в регіоні зараз малоймовірна, оскільки нестача цих озброєнь відчувається у всьому НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: