Серед німецьких соціал-демократів більшає прихильників великої коаліції

Четвер, 23 листопада 2017, 10:40

Серед німецьких соціал-демократів дедалі гучніше лунають голоси на користь відмови від категоричного "ні" щодо участі у великій коаліції з ХДС/ХСС.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Депутатка Бундестагу від СДПН, колишня міністр охорони здоров'я та віце-спікерка Бундестагу Улла Шмідт заявила, що після провалу переговорів щодо коаліції "Ямайка" СДПН опинилась у новій ситуації і тому, на її думку, партія "не може виключати переговорів" щодо своєї участі в коаліції.

Лідер впливової групи депутатів від федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія у фракції СДПН у Бундестазі Ахім Пост наголосив, що політичні сили у нинішній складній ситуації "зобов'язані діяти поступово і добре обдумано".

23 листопада президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр зустрінеться з лідером СДПН Мартіном Шульцом.

Сам Шульц раніше висловив переконання, що у "найближчі дні та тижні буде знайдене добре рішення для країни". За його словами, СДПН усвідомлює, яка відповідальність на ній лежить у складному становищі, що склалось через провал коаліційних переговорів у форматі "Ямайка" за участю ХДС/ХСС, Зелених та вільних демократів. За словами Шульца, для СДПН в ситуації, яка склалась, інтереси країни стоять вище за партійні інтереси.

Раніше у СДПН виключали можливість участі у великій коаліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.