Провал коаліції у Німеччині: президент закликав до переговорів, уникнувши згадки про нові вибори

Понеділок, 20 листопада 2017, 15:52

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у найближчі дні проведе перемовини з лідерами усіх політичних сил, які брали участь у невдалих коаліційних переговорах.

Про це він заявив під час виступу у понеділок, присвяченому провалу коаліційних консультацій, передає "Європейська правда".

У своїй промові президент Німеччини не згадав про можливість дострокових парламентських виборів.

За словами Штайнмаєра, безрезультатні перемовини щодо формування коаліції є безпрецедентними для країни.

"В історії Німеччини за 70 років такої ситуації не було", - заявив Штайнмаєр, відзначивши, що формування уряду завжди було важким процесом, втім, "одним із найголовніших завдань, яке поставили виборці".

"Мандат виборця на формування уряду залишається. Партії заявили про намір сформувати уряд. Це відповідальність, якої не можна уникнути.  Я очікую на готовність усіх сторін до переговорів", - відзначив президент Німеччини.

Нагадаємо, блок Ангели Меркель, партії "Зелені" та "Вільні демократи" не домовилися про формування коаліції після місяця переговорів, після чого у Бундестазі заговорили про можливість перевиборів у Німеччині до Великодня.

Меркель і надалі залишатиметься виконуючим обов'язки канцлера, але тепер перспективи формування нового уряду залишаються незрозумілими.

В уряді Нідерландів заявили, що провал коаліційних переговорів у Німеччині є поганою новиною для всієї Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.