Польща направила РФ ноту протесту через видворення історика

Понеділок, 27 листопада 2017, 16:58

МЗС Польщі направило Росії дипломатичну ноту у зв’язку з видворенням польського історика Генрика Глембоцького з РФ.

Про це повідомляє RMF24.

"Ми висловлюємо заклопотаність з приводу незрозумілого рішення про видворення  російською стороною історика Ягеллонського університету і співробітника Інституту національної пам'яті професора Генрика Глембоцького, який перебував в науково-дослідній поїздці в Москву", – йдеться у заяві МЗС Польщі.

Дипломатичну ноту з цього питання "було передано польським послом в Москві Влодзімєжом Марчіняком в Міністерство закордонних справ Російської Федерації".

"Слід підкреслити, що наукова діяльність профессора Глембоцького спрямована на нормалізацію відносин між Польщею та Росією. Несправедливе вигнання польського вченого, таким чином, стає ще однією  ланкою у кількамісячній антипольській пропагандистській кампанії РФ і ще одним підтвердженням того, що політичний діалог між нашими країнами стикається з труднощами через односторонню діяльність російської сторони", - зазначили в МЗС Польщі.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала та видворила з країни історика Інституті національної пам’яті Польщі Генрика Глембоцького.

Повідомляється, що історик проводив дослідження польсько-російських відносин у ХIХ столітті.

Глембоцький повідомив, що у Росії він планував працювати до 10 грудня, проводячи дослідження в архівах для декількох публікацій, які він готував. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.