Історична дискусія України і Польщі тотально політизована – Клімкін

Вівторок, 28 листопада 2017, 14:58

Глава МЗС Павло Клімкін вважає, що Україна та Польща ведуть історичну дискусію в рамках тотальної політизації, що необхідно виправити.  

Про це він заявив під час VIII Національного експертного форуму "Україна: у прагненні до рівноваги" у Києві.

"Що мені не подобається.  І в Польщі, і у нас намагаються розмовляти один з одним у якомусь віртуальному просторі, не як друзі. Ми є друзями, ми маємо дослухатися один до одного – і це не є просто. Але ми маємо поважати один одного", - наголосив Клімкін.

За його словами, Україна сьогодні тільки працює над створення спільного зрозумілого історичного наративу, тоді як у Польщі він вже є.

"Але це не значить за визначенням, що польський наратив є на 100% вірним. А наш наратив, як ми собі уявляємо свою історію, є на 100% невірним. Іноді ми ведемо цю дискусію в рамках якоїсь тотальної політизації", - наголосив міністр.

Він підкреслив, що вихід з цієї складної ситуації простий - варто сісти за стіл переговорів та створити відповідний канал комунікації.

"Якщо ми почнемо казати: хтось більше має рацію, хтось менше, і так нескінченно – ми нікуди не прийдемо. Насправді рішення дуже просте. Давайте сядемо разом, створимо дуже простий канал комунікації. Ми завжди до цього готові. І перед тим, як щось робити, будемо розмовляти один з одним", - зазначив Клімкін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.